Adin Vrabac: Možemo da pobijedimo Ruse

Rusija je ozbiljna ekipa, jedna od najboljih u Evropi. Ne treba nikoga od njihovih igrača posebno izdvajati, radi se o odličnom kolektivu. Treba imati respekt, ali mislim da ih možemo pobijediti na domaćem terenu.

Rekao je ovo za ''Nezavisne'' košarkaški reprezentativac BiH Adin Vrabac o meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini, koji "zmajevi" sutra igraju protiv Rusije. Već u ponedjeljak BiH gostuje Francuskoj, a Vrabac smatra da će povratak iskusnih igrača u reprezentaciju mnogo značiti ekipi u ovim mečevima.

"Mladost i energija koje su nas krasile u pretkvalifikacijama za SP biće naši veliki aduti u ovim mečevima. U našem načinu igre ne bi trebalo da bude većih promjena u odnosu na te mečeve. Ekipi, koja je formirana ljetos, mnogo će značiti povratak Elmedina Kikanovića, Nemanje Gordića, Milana Miloševića i Andrije Stipanovića. Oni će nam donijeti određeni kvalitet i iskustvo koji su nam nedostajali. Skautiraćemo Ruse, kako u odbrani, tako i u napadu, i dati sve od sebe", poručuje Vrabac, koji je ljetos zbog izostanka Kikanovića nosio kapitensku traku "zmajeva".

Džanan Musa je sa 22,8 poena po meču bio najbolji strijelac ekipe u pretkvalifikacijama. Mladi Bišćanin (18) odlične igre u dresu "zmajeva" nastavio je u klupskoj sezoni, gdje bilježi 15 poena, četiri skoka i po jednu asistenciju i ukradenu loptu po meču za Cedevitu u ABA ligi. Vrabac vidi veliku budućnost pred zvijezdom "zmajeva" i "vitamina".

"Pratim njegove i Stipanovićeve igre u ABA ligi. Musa igra sjajno, opravdava minute koje dobije i sve je bolji i bolji kako vrijeme odmiče. Na dobrom putu je da ode u NBA ligu naredne godine, ali možda mu ne bi škodila ni još jedna sezona u Evropi nakon ove. Treba procijeniti šta je najbolje", kazao je Vrabac, koji je nakon igranja u Partizanu od ove sezone član Tenerifa.

Stvari u Španiji nisu počele kako je planirao, a tamošnju ligu izdvaja od ostalih u Evropi.

"Imam slabiju minutažu, ne igram puno. Radim na sebi i treniram kako bih napredovao. Vidjećemo kako će se sve odvijati, trenutno sam fokusiran na reprezentaciju. U Španiji su sve ekipe ozbiljne, za razliku od ABA lige i ostalih, gdje ima nekoliko timova koji se izdvajaju, ovdje svako može da bude konkurentan i dobije svakoga. Da li je najjača - nisam siguran, Turska takođe ima veoma jako takmičenje", zaključio je Vrabac.

Veličković me savjetuje

Vrabac prati dešavanja u Partizanu i redovno je u kontaktu s kapitenon "crno-bijelih".

"Gledam gotovo svaku utakmicu, a one koje ne uspijem pogledati, ispratim preko statistike. Imaju ekipu koja bi trebalo da ove sezone ide u plej-of ABA lige, a dalje je na njima šta će da naprave. Redovno se čujem s Novicom Veličkovićem s kojim sam u odličnim odnosima i koji me često savjetuje", kazao je Vrabac.

(NEZAVISNE)

Tagovi: