Nagrada heroju iz Gradiške: Za noć spasio dva života!

Direktor gradiškog Doma zdravlja, Tihomir Mihajlović, novčano je nagradio Miroslava Perića, vozača Hitne pomoći ove ustanove zato što je u toku jedne noći, dovodeći i svoj život u opasnost spasio dvije osobe.

On je iz rijeke Jablanice u Vrbaškoj izvukao mladića poslije udesa, a potom hrabro iz olupine džipa, u opasnosti od benzina koji se izlijevao i plina, na autoputu u Romanovcima oslobodio teško povrijeđenu osobu.

Kasnije su povrijeđeni zbrinuti u Opštoj bolnici u Gradiški i KBC Banjaluka, a njihovi životu više nisu u pitanju.

- Zahvalan sam rukovodstvu Doma zdravlja koje je prepoznalo moj gest i ugodno me iznenadilo nagradom. To je za mene važniji od 200 KM, koliko su mi uručili u upravi naše ustanove, gdje radim 38 godina. Mnogi su mi čestitali, što me je još više ohrabrilo da se i dalje žrtvujem i da pomažem ljudima u nevolji. To uvijek nailazi na pozitivne ocjene i podršku – kazao nam je Perić koji je, i prije ovog slučaja, više puta bio na velikom iskušenju, zajedno sa medicinskim ekipama.

Tako je nedavno u Tuzlu iz Gradiške stigao u rekordnom vremenu, od sat i po, boreći se za život svoga sugrađanina.

- Često trka sa vremenom predstavlja najdirektniju borbu za život. Uvijek sam optimista i vjerujem u uspjeh, posebno kada vozim djecu. Ponekad me razočaraju vozači koji nemaju obzira prema vozilu hitne pomoći, ne žele da se maknu sa puta da bih mogao proći i na vrijeme stići do odredišta – požalio nam se Miroslav Perić iz Bok Jankovca, hrabri vozač Hitne pomoći gradiškog Doma zdravlja kojem ništa ne predstavlja problem niti ga, kako kaže, može pokolebati na ovom časnom i teškom poslu za volanom.

(EuroBlic)

Tagovi: