Poništen konkurs za direktore ''Puteva RS''

Nadzorni odbor JP "Putevi RS" poništio je konkurs za izbor direktora i dva izvršna direktora za ekonomsko-finansijske i tehničke poslove u ovom preduzeću.

Konkurs je poništen danas zbog navodnih tehničkih grešaka u vezi sa datumima i rokovima u konkursu. Međutim, prema nezvaničnim informacijama, stvar je u tome da još na političkom nivou nisu dogovoreni detalji u vezi s tim imenovanjima.

Stojan Lazarević, predsjednik Nadzornog odbora "Puteva RS", potvrdio je da je poništen konkurs, ističući da nisu stvoreni uslovi za njegovo sprovođenje.

"Razmotrili smo sve okolnosti i odlučili da poništimo konkurs. Kada se stvore uslovi za izbor, konkurs će biti ponovljen", rekao je Lazarević.

Kako nezvanično saznajemo, na sjednici Nadzornog odbora "Puteva RS" bilo je riječi i o problemima između "Puteva RS" i "Niskogradnje Marjanović" iz Prijedora, i to zbog posla održavanja regionalnih i magistralnih puteva prijedorske regije, vrijednog 26 miliona KM.

Ovaj posao, odnosno tender, zbog žalbe "Niskogradnje Marjanović" poništila je Kancelarija za razmatranje žalbi, zbog čega su "Putevi RS" bili prinuđeni da po treći put raspisuju novi konkurs.

"Niskogradnja Marjanović" za ovaj posao ponudila je 12 miliona KM nižu cijenu nego što su nudile firme "Kozaraputevi" i "Prijedorputevi", međutim to nije bilo dovoljno da se posao ipak dodijeli njima. Zbog svega ovoga, protiv Nenada Nešića, v.d. direktora "Puteva RS", rukovodstvo firme "Niskogradnja Marjanović" podnijelo je nekoliko krivičnih prijava, a zanimljivo je da su i Nešić i Goran Marjanović, vlasnik "Niskogradnje Marjanović", bliski DNS-u.

Pored krivičnih prijava, Marjanović je u nekoliko navrata pisao i Nadzornom odboru "Puteva RS", koji je u petak zaključio da sve informacije u vezi s tenderom treba da traže od Uprave "Puteva RS" jer oni raspisuje tendere, a ne Nadzorni odbor.

Što se tiče Uprave, iako je konkurs za izbor direktora i dva izvršna direktora poništen, najviše šanse na njemu imaće upravo Nešić, dok će, kako stvari sada stoje, u foteljama izvršnih direktora za tehničke i ekonomsko-finansijske poslove, po svemu sudeći, ostati Duško Gojić i Ljiljana Despotović, koji su trenutno u mandatu v.d.

Zanimljivo je da je upravo zbog Gojića Vlada RS promijenila Statut "Puteva RS", jer on prvobitno nije ispunjavao uslove za tu funkciju.

Nezavisne novine

Tagovi: