Pijan džipom pokupio pješaka

Dalibor Mićić (40) iz Zvornika pijan je udario džipom Aleksandra Aleksića (43) iz Šamca, koji je ležao na magistralnom putu u Zvorniku, saznaje „Glas Srpske“.

Pješak je stradao u srijedu oko 17 časova kod semafora na ulazu u centar grada. Prema nezvaničnim informacijama, Mićić je džipom „micubiši“ naletio na Aleksića, koji je u trenutku nesreće ležao na asfaltu, i vukao ga pet metara, nakon čega je zaustavio vozilo. Hitna pomoć je stradalog prevezla u zvornički Dom zdravlja u hiruršku ambulantu, gdje su ljekari konstatovali smrt.

Osoba je primljena bez znakova života, sa ukočenim zjenicama, bez pulsa, a EKG je pokazao ravnu liniju“ rekli su u zvorničkom Domu zdravlja.

Alkotestiranjem je utvrđeno da je vozač imao 1,21 promil alkohola u krvi, a nakon nesreće je uhapšen. Iz Policijske uprave Zvornik su naveli da je obavljen uviđaj na mjestu nesreće, te da je o slučaju obaviješten i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Bijeljini.

„Tužilac je naložio obdukciju tijela, koja će pokazati okolnosti nesreće, pa i to da li je stradali i prije saobraćajke bio mrtav“ rekli su u Policijskoj upravi Zvornik.

Glas Srpske

Tagovi: