Putnički voz iz Doboja za Banja Luku stigao na vrijeme

Sinoć smo svjedočili unezvijerenim izrazima lica studenata iz Doboja, nakon što je putnički voz iz ovog izuzetno razvijenog grada, nakon decenije kašnjenja, napokon stigao na vrijeme.

Umjesto dosadašnjeg Nektar piva, koje je služilo kao nezaobilazno pogonsko gorivo mašinovođama Željeznica Republike Srpske, ovaj put u vozu se konzumiralo nešto drugo.

- Prilikom ulaska u lokomotivu sreo sam dva promotera Red Bull-a koja su mi na kvarno uvalila ovo čudno piće, i nakon što sam ga popio voz kao da je dobio krila – pokušao je objasniti vidno isrcpljeni mašinovođa koji je najviše zaslužan za misteriju u ŽRS-e.

Nesvakidašnja tačnost putničkog voza i putnike je ostavila u nevjerici, sa novim problemom- šta uraditi sa viškom slobodnog vremena?!

- Tačno ne znam šta ću sa sobom, navikla sam da voz kasni bar pola sata, i sad kad je stigao na vrijeme kao da osjećam neku prazninu, rekla je ushićena Milica, student druge godine Fakulteta političkih nauka u Banjaluci.

Da su putnici zaista do te mjere bili dezorijentisani potvrđuje činjenica da je u većini kupea pronađen veliki broj kofera, koji su zbog velikog uzbuđenja naprosto zaboravljeni.

- Primjetio sam da je voz ovaj put umjesto pored svake druge, stajao ispred svake treće kuće , dodao je Nikola, student treće godine Pravnog fakulteta, pokušavajući da objasni ovaj fenomen.

Prava drama nastupila je nakon što je vijest o tačnosti voza iz Doboja stigla do ušiju upravnika stanice u Banjaluci.

Naime, nakon što je čuo za ovaj impozantni podvig mašinovođe iz Doboja, upravnik željezničke stanice u Banjaluci uzbudio se do te mjere da je pokušao da izvrši samoubistvo bacivši se na prugu pod sljedeći voz koji je trebao da stigne na isti peron. Ipak, na njegovu sreću, ovaj voz je po običaju kasnio i upravnik je preživio uz blago iščašenje kuka.

Uprava Željeznica Republike Srpske trenutno razmatra prijedlog zaposlenih da se fantastičnom mašinovođi dodijeli orden brzine.

Članak je satiričnog karaktera i preuzet je sa portala 50nijansipive.com

Tagovi: