Muslin odbio ponudu da bude selektor reprezentacije BiH

Slavoljub Muslin je odbio poziv čelnika FS BiH da preuzme fudbalsku A reprezentaciju Bosne i Hercegovine, saznaje ''EuroBlic''.

Muslina je zvanično za kandidata predložio Fudbalski savez Republike Srpske, ali će stručnjak, koji je odveo “orlove” na Svjetsko prvenstvo u Rusiju, prihvatiti neku od drugih ponuda koje ima.

- Dobio sam poziv iz Fudbalskog saveza BiH, ali sam im se telefonskim putem zahvalio i saopštio da nema potrebu da bilo koga zavlačim i upuštam se u ozbiljnije pregovore. Trenutno imam ponude nekoliko klubova, s njihovim čelnicima sam već duže vrijeme u kontaktima i do kraja ovog mjeseca očekujem potpis ugovora – istakao je doskorašnji selektor Srbije.

Tako će Mehmeda Baždarevića na klupi selekcije BiH naslijediti Amar Osim ili Meho Kodro, mada nije isključeno da Komisija za izbor selekotra predloži još nekog kandidata.

Sastanak ovog tijela, u kojem su Ivica Osim, Duško Bajević, Sead Kajtaz i Zvjezdan Misimović, zakazan je za srijedu, a sjednica Izvršnog odbora FS BiH, na kojoj će se raspravljati o selektoru, biće održana u četvrtak u Zenici.

(EuroBlic)

Tagovi: