Srbac: Srednjoškolci učestvovali u debati na temu polne diskriminacije

U organizaciji Debatne sekcije Centra srednjih škola ''Petar Kočić'' i Centra za kulturu dijaloga BiH ovih dana je održana radionica na temu ''Polna diskriminacija'' kao i debatna runda između učenika Stefana Žujića, Marka Miljevića i Igora Večernovića i bivših učenica Jovane Tatić i Sonje Milinčić, koje su se rado odazvale pozivu da učestvuju i doprinesu ovom događaju.

Debati i radionici, koju je organizovao profesor filozofije i sociologije Mladen Ugren, prisustvovalo je oko dvadesetak učesnika.

„Cilj radionice je bio upoznavanje sa vrijednostima demokratskog društva i mjerama sprječavanja bilo koje vrste diskriminacije. Ispunili smo očekivanja i zahvaljujem se psihologu Željki Babić i profesorici Dragici Pezerović koje su pomogle u pripremi radionice, Dragoslavu Saviću koji je pružio tehničku podršku, bivšim učenicama Jovani Tatić i Sonji Milinčić i ostalim prisutnim učenicima“, rekao je Ugren.

On se posebno zahvalio Centru za kulturu dijaloga koji je omogućio održavanje debatnog druženja uz finansijsku podršku za realizaciju ovih aktivnosti.

Kapiten debatne grupe učenika škole, Stefan Žujić, rekao je da su radionica i debata bile poučne, edukativne i informativne i izrazio nadu da su dali adekvatan doprinos u uočavanju ovog globalnog problema.

Učenik prvog razreda gimnazije, Marko Miljević, rekao je da je član debatne sekcije nepuna dva mjeseca i dodao da je ovo za njega bilo veliko iskustvo.

Budući da sam prvi put učestvovao na debatnom takmičenju, ovo je na mene ostavilo jak utisak“, rekao je Marko.

Učenica prvog razreda gimnazije i član debatne sekcije, Sara Žujić, takođe je rekla da je ovo za nju bilo veoma pozitivno iskustvo, dok je član debatne sekcije Igor Večernović rekao da je ponosan na rezultat koji su napravili za kratko vrijeme, imajući u vidu da je tek upisao srednju školu i ovo mu je prvo debatno takmičenje.

Isidora Brkić, učenica trećeg razreda ekonomske škole koja je prisustvovala radionici i debati, takođe nije krila svoje oduševljenje.

„Sama radionica i debatno takmičenje su mi bili veoma zanimljivi. Saznala sam mnogo novih informacija i mislim da bi trebalo biti više ovakvih dešavanja u našoj školi“, rekla je Isidora.

(srbac-rs.com)

Tagovi: