Škola u Nožičkom dobila plazma televizor

Područna škola u Nožičkom ove sedmice je dobila poklon u vidu plazma televizora koga su donirali Zoran Knežević, vlasnik firme ''Agrounija'' iz Nožičkog i Savjet mjesne zajednice Nožičko, a na inicijativu aktiviste Živka Todorovića.

Zahvalnost na donaciji uputio je Slavko Dragosavljević, direktor OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” Srbac u čijem sastavu djeluje ova područna škola.

„Korištenje televizora biće od velike koristi za naše učenike, kao i za nastavnike, jer živimo u vremenu kada je odvijanje nastave gotovo nemoguće bez upotrebe savremenih sredstava i pomagala“, rekao je Dragosavljević.

U ovoj školi će uskoro početi zamjena stolarije za šta je prije nekoliko dana izdvojeno 20 hiljada KM iz budžeta predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. Stolarija je dotrajala i nije mijenjana već 30 godina, tako da je ova donacija od posebnog značaja.

Nedavno je u školi saniran oštećeni plafon učionice na spratu, a u narednom periodu tražiće se finansijska pomoć za rekonstrukciju oštećene krovne konstrukcije.

Ova područna škola, uprkos dotrajaloj stolariji i ostalim nedostacima, ponosi se lijepim učionicama koje su prije tri godine uredile vrijedne ruke učenika, nastavnika i radnika ove škole.

Prije nekoliko dana, ovu školu su posjetili volonteri Kluba mladih Crvenog krsta Srbac koji su učenicima prezentovali informacije o trgovini ljudima. Prezentaciju su održali instruktori za prevenciju trgovine ljudima: Ognjen Krčmar, Milica Mitraković i Slavica Mitraković. Učenici su dobili letke i brošure pod nazivom „Čuvaj se ti“, a prikazan im je i insert iz potresnog i istinitog filma „Sestre“ koji govori o sudbini koja je zadesila sestre koje su upale u lanac trgovine ljudima.

(srbac-rs.com)

Tagovi: