U ponedjeljak snijeg

Iz Hrvatskog Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) upozoravaju da nas u ponedjeljak očekuje velika promjena vremena i prvi ovosezonski ozbiljniji sniježni pokrivač.

U subotu, 11.11.2017., slabiji lokalni pljuskovi se prognoziraju za Hercegovinu. U ostalim dijelovima BiH umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne izgledna je magla na zapadu i sjeverozapadu.

Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura uglavnom između 3 i 6°C, na jugu zemlje od 6 do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 10°C i 15°C.

U nedjelju, 12.11.2017., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana se očekuje kiša u većem dijelu zemlje, osim u centralnim i istočnim područjima. Više padavina u Hercegovini.

Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Od poslijepodnevnih sati se očekuju i jaki udari juga. Najniža jutarnja temperatura uglavnom između 5 i 9°C, na jugu do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 11°C i 16°C.

U ponedjeljak, 13.11.2017., u Bosni i Hercegovini se prognozira oblačno vrijeme. Prije podne u nižim krajevima većinom kiša, na planinama snijeg. Jedino u Krajini susnježica se očekuje i u nižim predjelima. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana, padom temperature, snijeg ili susnježica se očekuju u  zapadnim, centralnim i istočnim područjima. Vjetar u Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U ostatku zemlje umjereno jako jugo, koje će od poslijepodnevnih sati promijenuti smjer na sjever.

Temperatura prije podne uglavnom između 6 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C. Od sredine dana temperatura u opadanju. U Krajini temperatura zraka između 1 i 4°C.

(Nezavisne novine)

Tagovi: