Maja Stojković najbolji diplomirani student Univerziteta u Banjaluci

Studentkinja Maja Stojković iz Srpca dobila je danas vrijedno priznanje u vidu Zlatne značke Univerziteta u Banjaluci za najboljeg diplomiranog studenta, a ova prestižna nagrada joj je uručena na svečanoj akademiji povodom 42 godine rada banjalučkog Univerziteta koja je održana u Kulturnom centru Banski dvor.

Svečanoj akademiji su prisustvovale ugledne zvanice, među kojima su bili predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministri u Vladi Republike Srpske, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević, predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Rajko Kuzmanović, generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić, predstavnici univerziteta iz zemlje i regiona, te zvanice iz naučnog i društvenog života.

Mlada Srpčanka koja je proglašena za najboljeg studenta Tehnološkog fakulteta u Banjaluci u 42 godine postojanja Univerziteta kaže da je počastvovana ovim priznanjem koje će joj biti velika motivacija za budući rad.

“Diplomirala sam u oktobru prošle godine na Tehnološkom fakultetu, smjer biotehnološko-prehrambeni, a podsmjer proizvodni, na temu: Uticaj dodatka voćnog soka od aronije na fermentaciju melomela. Trenutno sam student drugog ciklusa studija na ovom fakultetu i osnovni plan mi je da u toku naredne godine odbranim master rad i steknem dodatno zvanje, ali i proširim svoja znanja. Nadam se da ću dobiti adekvatno zaposlenje kako bih svoje znanje uspješno primjenila u praksi”, rekla je Maja čiji prosjek ocjena je bio 8,98.

Ona je završila osnovnu i srednju školu u Srpcu i veoma je angažovana u društvenim aktivnostima, a posjeduje brojne talente koje je posebno ispoljila u izradi unikatnog nakita. Više puta je učestvovala u humanitarnim akcijama poklanjajući svoj nakit od čije prodaje su prikupljena sredstva za socijalno osjetljive kategorije.

Veliku podršku joj pružaju otac Milomir i majka Radana koja je vješta u izradi haljina i od koje je Maja u značajnoj mjeri naslijedila kreativnu crtu, a posebnu podršku ima u sestri Sanji, koja je diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti.

„Bez njihove podrške sigurno ne bih ostvarila ovakve rezultate i zahvaljujem im što su mi pomogli da prevladam sve životne prepreke i motivisali me da nikada ne odustanem od svojih ciljeva, koliko god se činili nedostižnim“, rekla je Maja.

(srbac-rs.com)

Tagovi: