Ozren pao u Srpcu

Fudbaleri srbačke Sloge prekinuli su neugodan niz od deset prvenstvenih utakmica bez pobjede nakon što su proteklog vikenda na domaćem terenu savladali Ozren iz Petrova sa 3:2.

Atmosfera u klubu je bila pobjednička još prije početka utakmice i optimizam je vladao kako kod rukovodstva kluba i stručnog štaba, tako i do samih igrača koji su bili složni u želji da konačno stignu do drugog prvenstvenog trijumfa.

Najbolji pojedinac ove sezone u redovima Sloge, Stefan Kršić, doveo je našeg drugoligaša u vođstvo u 24. minutu. Nakon što je Husein Zukanović u 36. minutu povećao prednost na 2:0, činilo se da je Sloga na dobrom putu da osvoji sva tri boda.

Kršić je u 60. minutu postigao svoj drugi pogodak i tako povećao prednost Sloge na 3:0.

Međutim, da pobjeda nikada nije sigurna dok sudija ne odsvira kraj, pokazalo je poslednjih pola sata utakmice kada je Ozren zaigrao agilnije i u 65. minutu preko Biloglavića smanjio na 3:1.

U 90. minutu dosuđen je jedanaesterac za Petrovčane, a siguran sa bijele tačke je bio Vlatko Vuković. U poslednjih nekoliko minuta, Sloga je ipak uspjela da sačuva svoju mrežu i dođe do vrijedna tri boda koja će mnogo značiti u borbi za opstanak.

Iako je do zadnjeg trenutka pobjeda bila neizvjesna, to nimalo ne kvari utisak dobrog izdanja Sloge koja je zasluženo stigla do pobjede. Najbolji igrač utakmice je bio prvotimac Sloge, Stefan Kršić, koji sa 11 pogodaka u jesenjoj sezoni dijeli prvo mjesto najboljih strijelaca Druge lige zapad sa Džaferom Džafićem iz Mladosti i Vladimirom Markovićem iz Proletera.

Nakon 12. kola, Sloga je i dalje 14. na tabeli sa 8 bodova. U narednom kolu Srpčani gostuju kod novajlije u Drugoj ligi, ekipe Vranjka koja je trenutno na 11. mjestu.

Sloga (Srbac) – Ozren (Petrovo) 3:2 (2:0)
Strijelci: Kršić u 24. i 60. i Zukanović u 36. minutu za Slogu, a Biloglavić u 65. i Vuković u 90. (iz jedanaesterca) za Ozren.
Žuti kartoni: Jarić, Radaković, Đurić (Sloga), Biloglavić (Ozren).

Sloga (Srbac): Babić, Malbašić, Grbić (od 50.Nježić), Kršić, Radaković, Zukanović, Đurić, M.Ugren, Bjelonić, Kos (od 57.Majstorović), Jarić (od 46. S.Ugren).

Ozren (Petrovo): Karajbić, Sofrić, Martić, Biloglavić, Nikić, V.Vuković, Cvjetković, Bešić, S.Vuković, Majstorović, Pupavac.

Rezultati 12. kola Druge lige zapad:
Alfa (Modriča) – Proleter (Teslić) 2:0;
Omarska – Sloga (Trn) 1:1;
Borac (Šamac) – Dubrave 0:2;
Laktaši – BSK (Banja Luka) 4:0;
Sloboda (Novi Grad) – Željezničar (Doboj) 7:0;
Jedinstvo (Žervaica) – Mladost (Donja Slatina) 1:1;
Ljubić (Prnjavor) – Vranjak 6:1;
Sloga (Srbac) – Ozren (Petrovo) 3:2.

Tagovi: