Ne boli, a znači mnogo: Stajići darivali krv više od 300 puta (FOTO)

Kako koji Stajić u Nevesinju napuni osamnaest godina tako odlazi u transfuziju i daruje krv. Oko dvadeset Stajića do sada je darivalo više od 300 jedinica dragocjene tečnosti. ''Nisu se dogovarali, sve je krenulo slučajno'', pričaju Stajići.

“Kako se ukazivala kada potreba za krvi tako smo se odazivali. Od davnih dana iz ratnih vremena kada je bila prijeko potrebna ta krv od tada smo se uključili i do dana danas traju naše akcije”, priča
Dragan Stajić.

“Ovdje smo mi svi prvo,drugo koljeno. Svi smo braća ili prvi i drugi rođaci. A ovdje smo svoji na svome”, priča Srđan Stajić.

Stajići su u nevesinjskoj transfuziji rado viđeni gosti. Ni jedna akcija ne može proći, a da se ne pojavi makar jedan Stajić. Planiraju da osnuju i svoje udruženje. Najstariji Milutin i ne zna koliko je puta dao krv. Poziva sve da se uključe u njihovu humanu misiju.

krv

“Svim zdravim ljudima poručio bih da nije problem jednom ili dva puta godišnje da daju krv, jer će nekome da spasi život. Nije ništa strašno, ne trebaju se prepadati”, navodi Milutin Stajić.

U šali kažu da poslije svake akcije piće plaća onaj Stajić sa najmanje hemoglobina u krvi, a zetove u porodicu primaju samo ako imaju knjižicu dobrovoljnog davaoca.

Svi Stajići iz Nevesinja imaju jasan moto „Darivanje krvi ne boli ništa, a znači mnogo“. Nadaju se da će njihov primjer slijediti mnogi.

(ATV)

Tagovi: