Srbac: Škola u Bajnicima u novom ruhu

Područna škola „Dositej Obradović“ iz Bajinaca obučena je u novo ruho nakon što su se radnici ove ustanove organizovali i zajedno sa mještanima okrečili cijelu školu. Ujedno su riješili dugogodišnji problem vodoinstalacija nakon što je postavljena nova cijev i nabavljena hidropak pumpa čiju nabavku je finansirao mještanin Miloš Mitraković.

„Škola sada ima mnogo bolje uslove za rad jer nećemo strijepiti od dolaska zime i zamrzavanja cijevi. Pohvalila bih angažman roditelja naših đaka i drugih mještana koji su prikupili 500 KM za građevinski materijal. Oni su obezbijedili sredstva i za krečenje prostorija u vidu jupola, tonera, mrežica i četki, a sav posao su završili za manje od dva dana. Posebne pohvale idu na račun Nenada Bosančića i Radeta Brkovića koji su se naročito angažovali na ovom poslu“, rekla je direktorica škole Tanja Radomir.

Ona je dodala da je mještanka Nena Vujinić inicirala rješavanje ovog pitanja i kontaktirala predsjednika Savjeta mjesne zajednice Bajinci, Nikolu Dumonića, kako bi se što prije krenulo sa radovima.

“Za svaku pohvalu je i njihov angažman da za potrebe škole izrežu drva za loženje a nabavili su i sredstva za održavanje sanitarije”, rekla je Radomir.

Ona je pohvalila zalaganje svih aktera koji su bili uključeni u rješavanje ovih problema i naglasila da su mještani izrazili želju da i u narednom periodu pomažu školi i zajedno stvaraju bolje uslove za djecu.

Prema njenim riječima, u dogledno vrijeme će biti postavljena nova fasada na školi i ograda oko ovog objekta, a u planu je i opremanje školskog igrališta.

Oko 20 đaka koji pohađaju ovu školu, pored ljepše i toplije učionice, dobilo je od mještana i poklone u vidu sokova, vode i slatkiša. Jedan od njih je dugogodišnji donator Mirko Dukić koji je djeci poklonio pakete proizvoda “Milka”. Dukić često obraduje poklonima učenike iz Bajinaca , naročito tokom novogodišnjih praznika, a najavio je da će im i ove godine obezbijediti poklon paketiće.

(srbac-rs.com)

Tagovi: