Nožičko: Izvršena sanacija oštećenog plafona u područnoj školi

U područnoj školi ''Jovan Jovanović Zmaj'' u Nožičkom završena je sanacija oštećenog plafona u učionici koji je zbog dotrajalog stanja predstavljao opasnost po bezbjednost učenika.

Do oštećenja je došlo prošlog mjeseca nakon čega su radnici škole pokušali ukloniti oštećeni sloj, ali su se suočili sa nizom problema u pogledu stanja krovne konstrukcije jer su nosive grede istrulile.

Budući da je bilo potrebno izdvojiti značajna finansijska ulaganja, direktor škole Slavko Dragosavljević obratio se načelniku opštine Mlađanu Dragosavljeviću koji je brzo pristupio rješavanju ovog problema.

„Finansijska pomoć opštine nam je bila neophodna i zahvaljujemo se načelniku na razumijevanju. Oštećen plafon u učionici, kao i biblioteci predstavljao je opasnost po sigurnost učenika, a sada su radovi uspješno završeni. Izvršili smo krečenje i sređivanje prostorije, tako da će se nastava u ovoj školi odvijati od ponedjeljka bez problema“, rekao je Dragosavljević.

On je dodao da je o ovom problemu takođe upoznao zamjenika načelnika opštine Dragana Mikića i načelnika odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Marka Miholjčića prilikom njihove posjete školi u Srpcu krajem septembra.

„Oni su nakon toga zajedno sa načelnikom Mlađanom Dragosavljevićem preduzeli potrebne mjere da školski prostor što prije rekonstruišemo i za svaku je pohvalu što predstavnici opštine obilaze škole i druga javna preduzeća i ustanove kako bi se upoznali sa njihovim aktivnostima i problematikom u radu“, istakao je Dragosavljević.

(srbac-rs.com)

Tagovi: