Nova Ves: Organizovan pomen za poginule borce

U Novoj Vesi je u nedjelju održan parastos za poginule borce iz ovog sela koji su stradali u odbrambeno-otadžbinskom ratu – Vlatka Pirkla, Jovana Ilića, Bogoljuba Ilića, Zorana Suvajca i Milu Tihomirovića. Cvijeće na spomen obilježje položile su porodice poginulih boraca, delegacije Opštine Srbac, Opštinske i mjesne boračke organizacije, kao i drugi građani ovog sela.

Ispred opštinske uprave pomenu su prisustvovali predsjednik Skupštine opštine Mirko Stojić i načelnik odjeljenja za opštu upravu i predsjednik Opštinske boračke organizacije Duško Mitrić.

Parastos je služio sveštenik Slaviša Topić koji je rekao da je za pohvalu što se održavaju tradicionalni godišnji pomeni kako se ne bi dozvolilo da žrtve koje su stradale za našu otadžbinu padnu u zaborav.

“Najvažnije od svega je da prenesemo na mlade ovu tradiciju, a njihov današnji dolazak na ovaj događaj to i potvrđuje. Oni će pamtiti ovaj događaj, kao što će i Gospod upamtiti molitvu koja je izrečena za naše bližnje, jer on nije onaj kome će to iskliznuti iz sjećanja i koji je opterećen vremenom i prostorom kao ljudi, već onaj koji će svaku riječ izgovorenu kao molitvu uslišiti”, istakao je Topić.

Parastos u Novoj Vesi je organizovan uz pomoć Opštinske boračke organizacije i Opštine Srbac.

(srbac-rs.com)

Tagovi: