Seks skandal trese Modriču: Fratar orgijao, uhapšeni u pritvoru

Modriča ne prestaje da bruji nakon što su u javnost dospjeli detalji skandala u čijem su središtu troje sugrađana i katolički sveštenik, od kojeg su ucjenjivam za porno snimke čiji je akter, naplatili vrtoglavih 250.000 maraka.

O svemu se priča se varošicom šušklao i prije hapšenja Saške Kovačević, Aleksandra Vasiljevića, Mila Joksimovića. Snimci na kojim je sveštenik sa dvije žene, od kojih je navodno jedna osumnjičena, poslužili su im da mu izvlače novac i skupocjenosti. Kada više nije mogao da plaća, sve je prijavio policiji, a ucjenjivači su pali u obližnjem restoranu na označenih 15.000 maraka.

Modričani se sablažnjavaju na iznos novca i činjenicu da se sveštenik zakleo na celibat, ali su pred kamerom obazrivi.

Ucjenjivanje je trajalo mjesecima. Da bi kupio ćutanje sveštenik je navodno davao i crkveni novac i priloge vjernika.

Katolički sveštenik jedno vrijeme je službovao u Modriči, odavde je premješten u Gradačac. Tamo su navodno i nastali sporni snimci koji su bili predmet ucjenjivanja.

Nakon što se za njih saznalo, fratar je premješten u Derventu. To su nam potvrdili u modričkoj crkvi Male Gospe. Ljubazno su nas dočekali, ali više od toga da je prethodnik tu boravio do 2011. i da ne žele ništa da komentarišu nismo saznali.

Modričani kažu da je viđan u ženskom društvo, te da i poznanastvo sa ucjenjivačima seže iz vremena njegovog boravka u Modriča. Kovačevićeva je u tom gradu prije pet godina ponijela titulu najbolje sportistkinje, a na prošlim izborima bila je i kandidat na odborničkoj listi. Ona i još dvoje osumnjičenih su nakon hapšenja u akciji „Steroid“ u pritvoru.

(ATV)

Tagovi: