SDS dopunio prijavu protiv Milinovića

Srpska demokratska stranka (SDS)  danas je uputila dopunu krivične prijave protiv Draška Milinovića, generalnog direktora Radio-televizije Republike Srpske, Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci. 

''Iz izvještaja Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske je vidljivo da je Draško Milinović mimo Programa javnih investicija Republike Srpske za 2016-2018 godinu izdvojio sredstva za projekat „Opremanje Radio-televizije Republike Srpske“ u iznosu od pet miliona KM'', kazali su u SDS-u. 

Smatraju da je Draško Milinović realokacijom finansijskih sredstava mimo odobrenog budžeta za javne investicije izvršio krivično djelo Zloupotrebe službenog položaja. 

''Na dopunu već ranije podnesene krivične prijava odlučili smo se zbog osnovane sumnje da Draško Milinović nije izvršio pravdanje utrošenih sredstava u iznosu od pet miliona KM za projekat „Opremanje Radio-televizije Republike Srpske“ i samim tim počinio produženo krivično djelo Zloupotrebe službenog položaja'', navode i dodaju da očekuju od nadležnog Tužilaštva da ispita navode koje su dostavili kao i da razmotri navode iz revizorskog izvješaja nedavno smijenjenog glavnog revizora RS Duška Šnjegote. 

''Posebno je simptomatična činjenica da je Duško Šnjegota podnio ostavku na mjesto Glavnog revizora samo nekoliko dana nakon što su mediji prenijeli informaciju da Šnjegota trpi javne pritiske zbog navoda iz revizorskog izvještaja. Da li je i Milinović prijetio Šnjegoti zbog kritika na račun poslovanja RTRS-a na sastanku u jednom banjalučkom ugostiteljskom objektu krajem avgusta ove godine, o kome su mediji takođe pisali, ostaje da se vidi i da nadležno tužilaštvo ispita?'', upozorio je SDS.

M.Š.

Tagovi: