Uskoro polaganje notarskog ispita

Uskoro će biti organizovano polaganje notarskog ispita, shodno odredbama Zakona o notarima, saopštilo je danas Ministrstvo pravde RS.

Kako je saopšteno notarski ispit biće organizovan ukoliko, najmanje tri prijavljena kandidata, ispunjavaju uslove za polaganje ispita.

Pozivaju kandidate koji su zainteresovani za polaganje ovog ispita, da  dostave zahtjev za polaganje ispita  i potrebnu dokumentaciju kojom dokazuju ispunjavanje uslova za pristupanje polaganju, na adresu Ministarstva pravde Trg Republike Srpske 1, 78 000 Banjaluka.

Nakon prijema rješenja da im je odobreno polaganje ispita, kandidati su obavezni dostaviti Ministarstvu pravde RS dokaz da su uplatili naknadu za polaganje notarskog ispita na račun javnih prihoda RS, a koja iznosi 1.000 KM.

Podsjećamo da pohađanje pripremnog seminara više nije obavezan uslov za pristupanje polaganju notarskog ispita ali da Notarska komora RS može da organizuje edukaciju za polaganje notarskog ispita, ukoliko ima prijavljeno deset zainteresovanih lica.

 I.M.

Tagovi: