Razboj: Policajci edukovali prvačiće o ponašanju u saobraćaju

Pripadnici Policijske stanice Srbac održali su u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Razboju edukativno predavanje za 44 prvačića iz ove škole i područnih odjeljenja Kukulje, Prijebljezi i Bajinci na temu “Zaštitimo djecu u saobraćaju“.

O pravilnom kretanju pješaka u saobraćaju i drugim korisnim stvarima govorili su im komandir Policijske stanice Srbac Nebojša Novaković i vođa saobraćajnog sektora Ilija Cvijić.

„Praksa je pokazala da su ova predavanja od velike koristi jer je u poslednjih nekoliko godina smanjen broj saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovala djeca. Slična predavanja održaćemo u svim centralnim osnovnim školama na području opštine Srbac“, rekao je komandir Novaković i dodao da je dobro što su ovu akciju podržali roditelji učenika i njihovi nastavnici.

Saobraćajac Ilija Cvijić podijelio je prvačićima raspored časova na čijoj se poleđini nalaze ilustracije raznih situacija iz saobraćaja u kojima se mogu naći djeca. Tom prilikom je vođen zanimljiv dijalog sa djecom o tome šta smiju, a šta ne smiju raditi kada se kreću saobraćajnicama ili se nalaze u njihovoj blizini.

Sa posebnim zanimanjem prvačići su pogledali crtani film pod nazivom “Pažljivko“ koji prikazuje dječaka u saobraćaju sa kojim se prvačići brzo identifikuju jer sve radnje obavlja pažljivo i po propisu.

(srbac-rs.com)

 

Tagovi: