Uvodi se noćna smjena u Osnovnoj školi na Starčevici

Ove godine, Ministarstvo prosvjete Republike Srpske donijelo je odluku da započne ekperimentalni program u osnovnoj školi na Starčevici koji će, ako se pokaže kao uspješan, postati obavezan u svim školama Republike Srpske.

Naime, riječ je o noćnoj smjeni za sve učenike drugih i trećih razreda, a roditelji su ovu odluku dočekali sa oduševljenjem jer smatraju da će ovaj potez njihove mališane pripremiti na stvarni život.

Iz Ministarstva je stiglo saopštenje da ovu odluku nisu donijeli naprečac, te da je bilo potrebno mnogo vijećanja, ali je na kraju jednoglasno zaključeno da noćna smjena može biti samo od koristi kako roditeljima tako i djeci.

- Mi smatramo da je naš zadatak da djecu pripremimo na stvarni život, a pošto već neko vrijeme živimo u kapitalizmu, djeca se moraju navići da jednog dana kad porastu neće imati vremena za spavanje, već će stalno morati da rade, pa će im ta tranzicija iz djetinjstva u odrasli život puno lakše pasti, rekao je dobro obaviješten izvor iz Ministarstva prosvjete.

Gospođa Milena Pobuna je jedan od roditelja čije će dijete nastavu, između ostalog, pohađati u noćnoj smjeni i kaže da je ovom odlukom oduševljena, jer noć je jedino vrijeme kada ona u stvari ima vremena da odvede dijete u školu i da ga vrati kući.

-Konačno nešto pametno, mi tokom dana nikako ne uspijevamo da se organizujemo i bavimo se školom našeg sina, tako da je noć idealna. Dodatni bonus je i to što kad ga odvedemo u školu možemo nastaviti da spavamo, tako da smo svi na dobitku. Apsolutno pozdravljam ovu odluku ministarstva i nadam se da će postati trajna.

Neke od učitelja ove škole pitali smo kako djeca prate nastavu u noćnoj smjeni, a oni su nam odgovorili da su malo pospani, ali da je to svakako gradivo koje im neće biti potrebno u životu, tako da to ne predstavlja neki problem.

Tekst je satiričnog karaktera i preuzet je sa portala 50nijansipive.com

Tagovi: