Tekstilac na iskustvo bolji od Slobode

Derbi četvrte runde Prve lige Republike Srpske pripao je Tekstilac Kortu koji je sa 2:1 savladao Slobodu u Mrkonjić Gradu i tako se probio na drugo mjesto.

Sloboda je zabilježila sve tri pobjede na startu prvenstva, ali Tekstilac je još jednom pokazao da zna kako se dolazi do bodova u Mrkonjić Gradu. Dervenćani su četiri puta gostovali ovom rivalu i nisu ni jednom izgubili, a drugi trijumf donijeli su im strijelci Aleksandar Milaković i Igor Susaković, kao i odlična odbrana na čelu sa golmanom i kapitenom Dejanom Plisnićem. Tekstilac je tako ostao nepobijeđen ove sezone, a već je odigrao dva derbija, ovaj sa Slobodom i sa Rudar Prijedorom u prošlom kolu. Najbolji pojedinac meča u Mrkonjić Gradu Ozren Perić bio je zadovoljan nakon pobjede protiv Slobode, pošto ekipa krupnim koracima grabi plasmanu u Ligu za prvaka.

- Sloboda je jedan od boljih timova u ligi i znali smo šta nas čeka na ovom meču. Domaći su bili agresivni i tražili su pobjedu na svom terenu, ali isto tako i mi imamo kvalitet, pa smo odgovorili na pravi način. Dali smo golove na vrijeme i smatram da smo zasluženo odnijeli čitav plijen. Ova ekipa Tekstilca mi se sviđa, jer je iskusna i ima karakter, takođe dobra je atmosfera oko kluba i među igračima i zato sam došao ovdje. Sa dobrim zalaganjem i odnosom možemo da budemo na glasu u ovoj ligi, svakome možemo zaprijetiti. Vjerujem u tim i naš cilj je plasman u ligu šest, a ako se otvori za nešto više napašćemo i to - istakao je Perić.

Njegova ekipa je uspjela ono što malo kojoj pođe za rukom, jer su "Luke" teško osvojiva tvrđava za ekipe iz Prve lige. Ipak, sada je neosvojiva tvrđava bio gol Plisnića za kojeg fudbaleri Slobode nisu imali rješenja.

- Očekivano teška utakmica u kojoj smo bili dominantni i imali veći posjed, pritiskali smo i stvarali šanse, ali još jednom se pokazalo da su oni tvrda i iskusna ekipa. Uspjeli su se odbraniti i sve što su uradili, to su bila kontre i polukontre. Dali su golove nakon naših individualnih grešaka i pada koncentracije u dvije situacije. Mislim da naš golman Ilić nije imao ni jednu ozbiljnu intervenciju, ali moramo popraviti koncentraciju u završnici. Moramo raditi na tim elementima, jer je zbog nervoze i žurbe da što prije damo gol došlo do pada koncentracije. Međutim, idemo dalje, pokazali smo da ćemo biti u top šest ako nastavimo ovako raditi. Nemam šta zamjeriti mojim momcima - rekao je trener Slobode Čedomir Ćulum.

Drugi pretendent na titulu ove sezone Rudar Prijedor meč ovog kola protiv Željezničar Sport tima odigraće tek u srijedu. Utakmica je trebalo da bude odigrana u subotu, ali je zbog velike kiše otkazana pošto se nisu vidjele linije na terenu. Domaćini su pokušali sve da označe teren, ali jaka kiša je konstantno brisala kreč.

 

(glassrpske.com)

Tagovi: