Mladi uredili društveni dom u Kukuljama

Neformalna grupa mladih iz Kukulja uspješno je realizovala projekat ''Omladinci donose kulturu u naš dom'' koji im je nedavno odobren od strane Omladinske banke Srbac.

U sklopu projekta, izvršena je izgradnja bine u društvenom domu u Kukuljama, odnosno adaptacija postojeće betonske bine koja je sada obložena drvetom na površini od oko 80 kvadrata, a postavljen je i prilaz bini za osobe sa invaliditetom.

Vrijednost projekta iznosila je 3.815 KM, od čega je Opština Srbac obezbijedila 2.165 KM, a neformalna grupa mladih je obezbijedila vlastito učešće u iznosu od 1.650 KM, pri čemu su imali i pomoć donatora.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Kukulje, Radojica Vidović, kaže da je angažman omladinaca za primjer jer su na ovaj način obogatili kulturni i društveni život u ovom selu.

„Sada imamo sve potrbne uslove za kvalitetnu organizaciju raznih manifestacija. Ovo će značiti ne samo članovima kulturno-umjetničkog društva „Đerdan“ iz Kukulja, već i svim drugim mještanima koji mogu koristiti ovaj dom za vlastite potrebe. Posao je kvalitetno urađen, a na izvođenju radova su bili angažovani brojni mještani. Zahvaljujem se Opštini Srbac i Fondaciji Mozaik koja je pokrenula ovaj program, ali i svima onima koji su na bilo koji način pomogli da ovaj projekat uspije“, rekao je Vidović.

Ovo je bio jedan od pet projekata koji su odobreni u ovoj godini od strane Omladinske banke Srbac. Finansijsku podršku su još dobili i projekti Korak naprijed, Radno-volonterski eko kamp „Mladi za život“, Kreativna ekologija i Izrada narodne nošnje našeg kraja.

Ukupna vrijednost odobrenih projekata iznosi 15.515 KM.

(srbac-rs.com)

Tagovi: