Srbac: Velika policijska akcija

Velika policijska akcija na otkrivanju i hapšenju izvršilaca pljačke u srbačkom selu Nožičko počela je juče, te nastavljena danas, a u njoj učestvuje i specijalna jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uz upotrebu helikoptera.
 
Policija naoružana do zuba uz podršku helikoptera juče je po srbačkom selu Nožičko tragala za provalnikom koji je pobjegao nakon što je provalio u kuću u ovom naselju.
 
Više patrola i policajaca sa oružjem na gotovs izazvalo je nelagodu kod mještana pogotovo onih koji nisu znali da je u toku potjera.
 
Kako nezvanično saznaje BN, u pitanju je pljačka Stojana Savića, vlasnika pilane iz Nožičkog, kome su u noći izmedju srijede i četvtka razbojnici odnijeli odredjenu količinu novca.
 
Oni su, navodno, locirani u ovom selu, gdje je počela akcija, a zatim proširena i na ostalo područje ove opštine u kojoj su blokirani svi putevi.
 
"Nije prijatno vidjeti policajce kako češljaju selo. Policijska vozila i pojedinci prolazili su pored nas i sugerisali da se sklonimo u kuće. Nismo znali o čemu se radi i uplašili smo se", rekao je jedan od mještana Nožičkog ne želeći da se predstavi.
 
On je ispričao da je prvo došlo nekoliko džipova i kombi pun policajaca da bi kasnije stigao i helikopter.
 
"Bilo je kao u akcionim filmovima. U letjelicu je ušlo nekoliko ljudi, među kojima je bio i snajperista. Taj koga traže mora da je opasan. Nadamo se da će ga uhapsiti prije nego što napravi neko zlo", rekao je ovaj stanovnik Nožičkog.
 
Izvor blizak istrazi je kazao da je provalnik uočen juče ujutro kako provaljuje u jednu kuću odakle je ukrao novac.
 
"Lopov je potom u blizini kuće koju je opljačkao čekao nekoga da ga poveze. Neko od mještana je već pozvao policiju. Kada je stigla patrola, on je pobjegao. Ima crno odijelo i sumnja se da je naoružan", kazao je izvor blizak istrazi.
 
Nezvanično saznajemo da policija ima informacije ko je provalnik. Navodno je riječ o licu koje se već dugo bavi obijanjem kuća.
 
(nezavisne.com)

Tagovi: