''Crveno-plavima'' prijeti nova kazna

Tvrda i borbena igra sa obje strane bez puno prilika, evrogol fudbalera Borca Mahira Karića i incident kada su dječaci zaduženi za nosila na Gradskom stadionu ispustili igrača Sarajeva Almira Bekića, nakon čega je umalo došlo do tuče između aktera meča, obilježili su derbi meč 6. kola BHT Premijer lige BiH, koji je završen remijem 1:1.

Borac je tokom prvog poluvremena imao terensku inicijativu, ali nije uspio da dođe do ozbiljnijih prilika. Nakon odlično izvedenog kornera Elvisa Sarića u kaznenom prostoru Banjalučana najspretniji je bio Marko Mihojević, koji je savladao Asmira Avdukića za 1:0. Uslijedio je period bolje igre Borca, koji je krunisan topovskim udarcem i pogotkom Karića za izjednačenje 1:1.

Željko Vranješ, trener "crveno-plavih", zadovoljan je izdanjem svojih izabranika.

"Očekivao sam ovakvu utakmicu protiv ekipe kojoj je promjena trenera dala pozitivan impuls. Čestitam igračima koji su pokazali veliku želju i volju poslije primljenog gola, pokazali smo da imamo karakter. Možda smo mogli i više da uradimo da je bilo više vremena", kazao je Vranješ.

Na zamjerke igre i konstantnosti Vladana Danilovića u ovoj sezoni Vranješ je kazao da je politika da se forsiraju mladi i da je interes kluba na prvom mjestu.

Strateg Banjalučana je dodao i da ne razumije čemu se diže fama oko Danilovića jer ne vidi previše njegovih grešaka.

Borac bi zbog ponašanja svojih navijača mogao da snosi posljedice i kaznu Fudbalskog saveza BiH, o čemu je pisao delegat utakmice Davor Ristović.

"Organizacija utakmice po propozicijama takmičenja s propustima zbog korišćenja pirotehničkih sredstava od strane domaćih navijača, kao i isticanje transparenata nesportskog sadržaja", napisao je Ristović, a prenosi "Mondo".

Na spornom transparentu domaće publike pisalo je "F..K NATO PACT".

Osim toga, u sudijskoj nadoknadi meča crveni karton je dobio predstavnik Sarajeva Faruk Ihtijarević zbog psovke upućene glavnom sudiji utakmice. Zijad Švrakić, vršilac dužnosti trenera Sarajeva, nije imao zamjerki na domaću publiku.

"Utakmica je bila pristojna, atmosfera je bila sjajna i želio bih da pohvalim publiku koja je 90 minuta navijala fenomenalno i bila vjetar u leđa igračima Borca", rekao je Švrakić.

Utakmicu je gledalo 7.500 ljubitelja fudbala, a Borac je od prodatih karata inkasirao 20.612 KM.

U ostalim mečevima igranim u nedjelju Krupa je pogotkom Nusmira Fajića u 70. minutu savladala GOŠK u Gabeli 1:0, a Čelik i Sloboda su u derbiju začelja u uzbudljivom meču u Zenici remizirali 2:2. Dvostruki strijelac za Čelik bio je Ajdin Mahmutović. Pogotke za tim iz "grada soli" postigli su Miloš Kalezić i Sulejman Krpić.

(NEZAVISNE)

Tagovi: