Novi virus na Facebooku

Zavisno od operativnog sistema, jezika ili tipa uređaja na kojem se koristi Facebook Messenger, virus će instalirati program koji će prouzrokovati najviše štete.

Korisnici Facebooka koji vole da komuniciraju sa svojim prijateljima putem Messengera ovih dana bi trebalo da budu posebno oprezni zbog virusa koji instalira različite maliciozne programe na računar, prenosi B92. 

Virus se širi putem poruke koja se prikazuje kao da dolazi od nekog prijatelja. Poruka sadrži link sa imenom prijatelja. Ukoliko kliknete na taj lik otvara se fotografija sa profila vašeg prijatelja koja je prikazana kao da sadrži video. Samim klikom pokrećete instalaciju programa. 

Među programima koji su do sada uočeni su SMS premium pretplata za preuzimanje lažnih dokumenata ili WAP Billing, program koji će automatski skidati novca s računa za mobilni. 

Stručnjaci za sigurnost savjetuju svima da koriste Facebook Messenger, ali i druge programe za chat jako oprezno i ne klikću na linkove bez provjere sa prijateljem o čemu se tu tačno radi, javio je B92.

Tagovi: