Srbac: Donacija za Osnovnu školu

Osnovna škola "Jovan Jovanović Zmaj" iz Srpca dobila je donaciju od Staračkog doma Bardača u vidu dvije nove školske table, grafoskopa i platna koji će poboljšati nastavni proces u ovoj ustanovi.

Školske table će biti postavljene u kabinetima matematike i srpskog jezika, dok će grafoskop i platno biti korišteni po potrebi u svim odjeljenjima, kako u centralnoj tako i područnim školama.

"Ovo je bila simbolična donacija kojom smo željeli pomoći srbačkoj obrazovnoj ustanovi jer znanje koje se stiče u školama ostaje za cijeli život. Htjeli smo pokazati da ne mislimo samo na građane starije životne dobi, već i na mlade kako bi od najranijih dana razvijali pažnju, koncentraciju, memoriju, učenje i radne navike", rekao je vlasnik Staračkog doma, Nebojša Starčević

On je dodao da će Starački dom početi sa radom od 1. septembra na mjestu nekadašnjeg Motela Bardača.

Direktor škole, Slavko Dragosavljević, zahvalio se na donaciji i dodao da u ovoj ustanovi već aktivno rade na poboljšanju cjelokupnog nastavnog procesa.

"Vlastitim snagama, ali i uz pomoć prijatelja i donatora radimo na poboljšanju vaspitno-obrazovnog rada. Trenutno smo u fazi sanacije specijalnog odjeljenja gdje ćemo postaviti novi pod i školsku tablu, te nabaviti didaktički materijal. Dogovorili smo sa Košarkaškim klubom Igokea nabavku novih košarkaških tabli za područne škole u Kobašu i Nožičkom, a nije isključeno da ih postavimo u još nekim školama", rekao je Dragosavljević.

Po njegovim riječima, resorno ministarstvo je dalo zeleno svjetlo za planirani broj odjeljenja u ovoj školi, tako da će svi nastavnici koji su zaposleni u ovoj ustanovi imati punu normu.

"U punom kapacitetu su nam i učionice u kojima se odvija produženi boravak djece sa četiri pedagoga, kao i ranijih godina", rekao je Dragosavljević i dodao da se spremno dočekuje početak nove školske godine.

(srbac.rs)

Tagovi: