Obavezno ažurirati telefon

Kompanija "M:tel" savjetuje korisnicima da prije polaska na putovanje van granica BiH ažuriraju softver na telefonu, jer nove verzije operativnih sistema obično uključuju i nove bezbjednosne dodatke.
Iz ove kompanije saopšteno je da bi korisnici trebalo i da postave lozinku ili biometrijsku provjeru autentičnosti, kao što je otisak prsta i zaključavanje SIM kartice. 

"Korisnici treba da isključe praćenje lokacije, te da provjere podešavanja na društvenim mrežama jer nije dobra ideja javno objavljivati lokaciju i informacije o porodičnom odmoru", poručuju iz "M:tel"-a. 

Klijentima se savjetuje i da naprave kopiju podataka sa telefona u slučaju gubitka telefona, te da provjere cijenu odlaznih i dolaznih poziva, poziva u lokalu, te cijene SMS-a i prenosa podataka koje su važeće za zemlju krajnju destinaciju, kao i za zemlje kroz koje putuje. 

U saopštenju se navodi da se surfanje internetom putem mobilnog telefona prilikom boravka u inostranstvu naplaćuje kao roming saobraćaj. 

Iz "M:tel"-a preporučuju klijentima da isključe vaj-faj i blutut kada ih ne koriste. 

Komunikacija u romingu je povoljnija na nivou "Telekom Srbija" grupe, pa se u Srbiji preporučuje korištenje "MTS", u Crnoj Gori "M:tel CG", u Austriji "M:tel" Austrija", dodaje se u saopštenju. 

Iz ove kompanije podsjećaju da su na ostalim destinacijama cijene komunikacije iste bez obzira na izabranu mrežu.

Tagovi: