Radionica u Srpcu: Naučite praviti sapun

Pozivaju se zainteresovani građani da učestvuju u kreativnoj radionici o izradi prirodnih sapuna od kozjeg mlijeka koja će se održati u okviru projekta pod nazivom ''Korak naprijed'''.

Radionica će biti održana u ponedjeljak 7. avgusta u prostorijama NVO ''Milenijum'' u zgradi Vatrogasnog doma sa početkom u 18 časova i prva je u nizu sličnih radionica koje će biti održane do polovine septembra.

Radi se o projektu neformalne grupe građana koji je podržan od strane fondacije “Mozaik” i Opštine Srbac kroz program Omladinske banke Srbac uz finansijsku podršku Robert Bosch Stiftung, Balkan Trust for Democracy i drugih donatora.

“Okupili smo grupu mladih koja je kandidovala ovaj projekat kod Omladinske banke i dobila sredstva za realizaciju, tako da ćemo održati seriju radionica na kojima ćemo edukovati mlade ljude kako da pokrenu slične inicijative. Uključićemo u ove radionice i osobe sa invaliditetom”, rekao je nosilac projekta, Nebojša Vučenović.

Radionice će biti održane u narednom periodu i u Udruženju građana “C.E.Z.A.R.” i Centru za djecu sa posebnim potrebama, o čemu će građani biti na vrijeme obaviješteni.

Za detaljnije informacije o prvoj i narednim radionicama posjetite facebook stranicu ove neformalne grupe mladih klikom na ovaj link ili pozovite kontakt telefon: 065 380 940.

Sapuni od kozjeg mlijeka su ručno izrađeni sapuni koji su bogati prirodnim sastojcima. Mliječna kiselina u čistom kozjem mlijeku igra ključnu ulogu u čišćenju kože, tako što eliminiše nečistoće. Kozje mlijeko je bogato vitaminima, kao što su A, B1, B6, B12, C, D, E i mineralima kao što su cink, bakar, gvožđe, selen i drugi. Ono često uključuje i masne kiseline, amino kiseline, limunsku kiselinu, antioksidante i enzime, odnosno sve ono što je potrebno za organizam i kožu.

Kozje mlijeko brzo prodire kroz površinski sloj kože i obezbjeđuje našim tkivima dovoljnu količinu hranljivih materija, a koža ostaje meka, elastična i glatka duži vremenski period.

(srbac-rs.com)

Tagovi: