Osposobljavali volontere Crvenog krsta za upravljanje čamcem

Volonter Crvenog krsta iz Srpca, Rade Pejaković, dobio je sertifikat za upravljanje čamcem na obuci koja je nedavno organizovana u Šamcu uz finansijsku podršku Švajcarskog Crvenog krsta.

On je uspješno položio ispit za sticanje dozvole za upravljanje čamcem zajedno sa još četvoro volontera Crvenog krsta RS koji su stigli iz Prijedora, Bijeljine, Zvornika i Modriče, dok je ispred Crvenog krsta Federacije BiH prisustvovalo takođe pet volontera.

Teoretska nastava i ispit su organizovani u prostorijama Crvenog krsta Šamac uz prisustvo predstavnika Lučke kapetanije Brčko, kapetana Lake Simikića. Po završetku polaganja, polaznici su od predstavnika spasilačke ekipe Crvenog krsta Šamac upoznati sa osnovnom opremom - rukovanjem vanbrodskim motorom. Praktični dio održan je na rijeci Savi, uz prisustvo kapetana Simikića.

Drugi dan obuke održan je takođe na Savi gdje su volonteri sticali praktična znanja iz upravljanja čamcem - osnove veslanja, osnovni čvorovi i to uz podršku članova spasilačkog tima Crvenog krsta Šamac.

Na ovaj način, mladi srbački volonter je osposobljen za upravljanje čamcem u slučaju elementarnih nepogoda i drugih opasnosti koje bi mogle ugroziti stanovništvo i materijalna dobra.

(srbac-rs.com)

Tagovi: