Maturanti defilovali gradskim trgom u Srpcu

Na gradskom trgu u Srpcu večeras je na matursku proslavu ispraćena 53. generacija maturanata Centra srednjih škola ''Petar Kočić'' iz Srpca.

Maturanti su se prvo okupili u holu škole, odakle je organizovan defile do trga na kojem ih je dočekalo više stotina građana. Direktor Centra, Milenko Živanić, poručio im je da se uvijek prisjećaju svojih srednjoškolskih dana, bez obzira u kom dijelu svijeta se nalazili.

„Od danas krećete da ispisujete nove stranice svog života, koje možda neće uvijek biti lijepe. Stranice koje budete pisali ne dozvolite da popunjava neko drugi, jer niko nije bolji i pametniji od vas samih. Vodite se primjerom vaših sugrađana koji su uspješni širom svijeta. Oni su krenuli iz ovog malog mjesta i napravili prve korake u našoj školi, a vjerujemo da će i vaše životne priče biti podjednako uspješne“, rekao je Živanić.

On je izrazio nadu da će se neki od maturanata vratiti i zasnovati porodice i karijeru u našoj opštini.

„Gdje god da budete živjeli, budeite na ponos svojim roditeljima i nikada ne zaboravite odakle dolazite. Nemojte okretati glavu od svojih profesora, iako su možda nekad i pogriješili, jer su učestvovali u vašem obrazovanju i vaspitanju. Pamtite samo lijepe trenutke, kao što ćemo ih i mi upamtiti. Nadam se da ćete ispuniti svoje snove, a ako budete trebali ikakvu pomoć, vrata naše škole će vam uvijek biti otvorena“, naglasio je Živanić.

Ispred opštinske uprave, čestitke maturantima je uputio načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, Marko Miholjčić. On je rekao da će jedan broj maturanata nastaviti školovanje i početi sa pripremama za polaganje prijemnih ispita, dok će drugi tražiti zaposlenje, te svima njima poželio sreću i svaki uspjeh u životu.

„Protekle 52 generacije školskog centra su zadužile Srbac svojim radom i uspjehom. Iz naše škole je izašlo mnogo kadrova i sve su to dobri i pošteni ljudi. Što je najvažnije, oni su veoma vješti u zanimanjima koja su stekli. Vjerujem da ćete biti podjednako uspješni i da ćete ih nadmašiti svojim znanjem“, rekao je Miholjčić.

U ime svih maturanata obratila se učenica četvrtog dva razreda gimnazije, Zorana Kljajčin.

„U protekle četiri godine smo napredovali i postali smo iskusniji za jedan životni period za kojeg mnogi smatraju da je najljepši u životu. Zahvalnost za to dugujemo profesorima i ostalom školskom osoblju, ali i našim prijateljima iz klupe. Hvala profesorima što su nas vodili kroz srednjoškolsko obrazovanje i pomogli da postanemo što bolji ljudi, a večeras ćemo biti djeca po poslednji put i proslaviti početak jednog novog života“, rekla je Zorana.

Nakon programa koji je organizovan na gradskom trgu, učenici su otputovali na matursku zabavu u restoran “Lukas” u Trnu.

Ove godine je školovanje završilo 99 maturanata koji su bili raspoređeni u pet odjeljenja, i to dva razreda gimnazije i po jedan razred ekonomskih tehničara, automehaničara i trgovaca/poslovnih sekretara.

Dodjela diploma planirana je 19. juna, kada će biti proglašeni učenici generacije, a učenicima koji su pokazali najbolje znanje biće uručene nagrade koje je obezbijedila Opština Srbac i drugi donatori.

(srbac-rs.com)

Tagovi: