Pomozimo Milanu iz Šekovića: Vodi bitku za život i sa vremenom

Porodica, prijatelji, humanitarne organizacije ''Iskra života'' i ''Srce na dlanu'' i dalje vode bitku s vremenom za prikupljanje 300 hiljada evra za liječenje 13-ogodišnjeg Milana Simetića iz Šekovića. Milan čeka transplantaciju jetre i bubrega u Padovi.

Od oktobra mjeseca u beogradskoj klinici Tiršova, Milan vodi najveću bitku. Najnoviji nalazi nisu dozvolili ostvarenje njegove velike želje - da početak proljeća dočeka u svom domu.

Samo da on dođe kući, pa i ne imali ništa. Snalazićemo se, samo da dočekamo taj dan, da ga vidimo ovde. Ne znam šta bi od života više tražila, to mi je jedina želja", kaže Milanova majka Snežana Simetić.

Zahvaljujući brojnim akcijama, do sada je prikupljeno 100 hiljada evra. Ali to je samo trećina potrebnog iznosa. Još četiri dana aktivan je humanitarni broj 1413.

"Ponovo koristim priliku da pozovem sve građane Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, korisnike m:tel usluga, da još jednom pozovu broj 1413, jer taj njihov poziv puno znači Milanu", ističe Milanov nastavnik istorije Željko Ristić.

Svim ljudima dobrog srca pismom se odlučio obratiti i Milanov brat blizanac Ivan.

"Mi smo kao jedan, on je moja druga polovina, zato vas sve molim da mi pomognete u prikupljanju novca za njegov život. Znate, obećao sam mu da ćemo zajedno odnijeti crvenu ružu jednoj djevojci, jednoj simpatiji. Znam da ima dobrih ljudi i da ćete mi pomoći da moj brat ozdravi da bih ispunio svoje obećanje koje sam mu dao. Vaš Ivan".

Da bi Ivan ispunio dato obećanje, a Milan svoju najveću želju, pomoći možemo svi, pozivom na humanitarni broj 1413 ili uplatom novca na žiro račun.

(RTRS)

Tagovi: