HRANA U NAJBOLJEM IZDANJU: ''Danica'' sačuvala tradiciju od zaborava (FOTO)

Opšta poljoprivredna ženska zadruga "Danica" iz Laktaša predstavila je večeras svoje umijeće u organizovanju uslužnog pripremanja hrane.

Član ove zadrude Dragana Vučetić rekla je da je ovo prilika da se javnost upozna sa ovom zadrugom, kao i širokim spektrom njenih aktivnosti. 

"Specifičnost našeg keteringa sastoji se u tome da čuvamo i njegujemo duh tradicionalne kuhinje", istakla je Vučetićeva. 

Ona je navela da je za večerašnju prezentaciju pripremljen širok spektar posnih i mrsnih slanih i slatkih jela koja su napravljena od domaćih namirnica, prema tradicionalnoj recepturi i koja se ne mogu nigdje kupiti, prenijele su agencije.

"Želja nam je da se što češće družimo i okupljamo u ovakvim i sličnim prilikama, te da uz prezentaciju domaćih specijaliteta našeg kraja skrenemo pažnju na naš rad i trud, ali i pažnju javnosti na domaći proizvod", rekla je Vučetićeva. 

Ona je navela da zadruga od samog osnivanja ima veliku podršku lokalne zajednice, kao i Aktiva žena SNSD-a Laktaši, koji su članovima ove zadruge omogućili večerašnju prezentaciju. 

Vučetićeva je rekla da Zadruga ima šest članica koje su je i osnovale s ciljem ekonomskog udruživanja i osnaživanja žena, naročito onih iz ruralnih krajeva.

Tagovi: