Sutra sunčano uz malu oblačnost

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra se očekuje sunčano vrijeme uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost.

Ujutro će biti hladno uz slab mraz. Na sjeveru i istoku oko rijeka i po kotlinama očekuje se pojava magle, a u ostalim predjelima biće pretežno vedro. 

Tokom dana biće pretežno sunčano uz malu oblačnost i još malo toplije, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske. 

Vjetar će biti slab južnog i jugozapadnog smjera, a u Hercegovini sjeverni i sjeveroistočni. 

Jutarnja temperatura uglavnom između minus pet i nula, na jugu zemlje od nula do četiri, a najviša dnevna između osam i 14 stepeni Celzijusovih, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod. 

Prema prognozi meteorologa, u nedjelju hladno jutro uz slab mraz, na sjeveru i istoku česta magla. Tokom dana sunčano i prijatno toplo u većini predjela, ali i dalje će se na sjeveru i istoku ponegdje zadržavati magla i niski oblaci, uz znatno hladnije vrijeme. 

Danas je u Srpskoj i FBiH bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka. 

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Rudo i Srbac nula, Foča dva, Višegrad i Prijedor tri, Bjelašnica i Srebrenica četiri, Sarajevo pet, Gacko, Bijeljina, Bugojno, Jajce i Sanski Most šest, Sokolac, Zenica i Zvornik sedam, Banjaluka, Doboj i Gradačac osam, Šipovo, Bileća, Nevesinje, Ivan-Sedlo, Livno i Mostar devet, Kalinovik, Mrkonjić Grad, Mrakovica, Čemerno, Goražde, Stolac i Tuzla 10, Han Pijesak i Ribnik 11, Bihać, Neum i Trebinje 12 stepeni Celzijusovih. 

Tagovi: