NATAŠA DRAGIĆ OSTVARILA SAN: Stigla na holandske modne piste nakon slike na Instagramu

Četrnaestogodišnja Nataša Dragić iz holandskog Papendrehta na putu je da ostvari uspješnu internacionalnu karijeru u svijetu modelinga nakon što dobila poziv za saradnju od agencije Elvis Models koja je jedna od najpoznatijih u Holandiji. Ovo je još jedno priznanje za mladu djevojku koja vodi porijeklo iz Prijebljega, nakon što je prije dvije godine bila svrstana među pet najboljih teniserki u Holandiji u uzrastu do 12 godina.

Poziv za saradnju od poznate modne agencije dobila je sasvim slučajno, nakon slike koju je objavila na društvenoj mreži Instagram pod profilom Natasja Dragic. Osnivači agencije, Ilona Van Nijburg i Jon Veldam, bili su oduševljeni njenim izgledom i odmah kontaktirali njene roditelje.

„Ostala sam bez teksta kada sam dobila poziv od Elvis Modelsa. Rekli su da imam idealnu figuru za modela, što me veoma iznenadilo jer nikada o tome nisam razmišljala. Moj život se do tada uglavnom sastojao od škole i tenisa“, kaže Nataša.

Odlučila je da prihvati njihov poziv, u čemu je dobila podršku oca Dušana i majke Mariske i nada se da bi jednog dana mogla koračati pistama u Milanu i Parizu, jer holandska agencija ima veliki ugled u modnom svijetu i sarađuje sa čuvenim brendovima kao što su Gucci i Dior.

Jedan od osnivača agencije, Ilona Van Nijburg, kaže da je Nataša prirodan talenat za modeling i da napornim radom može daleko dogurati, ali da za to treba strpljenja.

„U zemljama u kojima se nalaze naši glavni klijenti, minimalan uzrast za bavljenje ovim poslovima je 16 godina, a u Americi čak 18. Nataša puni 16 godina u januaru 2018. godine i vjerujem da će već od tada napraviti značajnije pomake“, rekla je Van Nijburg za holandske medije.

Nataša je donedavno punila novinske stupce svojim teniskim uspjesima, jer je do sada osvojila najmanje 30 turnira u Holandiji, a pozivana je i u mladu reprezentaciju ove zemlje. Prije dvije godine je sa vršnjacima iz svog teniskog kluba dobila priznanje za najtalentovaniju sportsku ekipu godine u Papendrehtu.

Tenis igra još od sedme godine, a jedan od najvećih uspjeha je ostvarila 2013. godine kada je osvojila juniorski turnir u Roterdamu u istoj dvorani u kojoj se paralelno održavao ATP turnir na kojem su tada učestvovali Rodžer Federer i Huan Martin Del Potro.

Gotovo svake godine dolazi sa porodicom u Prijebljege, odakle potiče njen otac Dušan, a ljetni raspust u rodnom kraju koristi za treninge u Teniskom klubu Srbac.

„Tenis još uvijek igram na istom nivou i nadam se da će biti mogućnosti da se podjednako uspješno bavim i modelingom. Najvažnije je da u svemu imam podršku roditelja i braće Dimitrija i Кristijana“, kaže Nataša.

(srbac-rs.com)

Tagovi: