Porodica – temelj razvoja zdrave lokalne zajednice

U opštinskoj upravi Kozarska Dubica danas je prezentovan projekat "Porodica – temelj razvoja zdrave lokalne zajednice" koji realizuje opštinski Centar za informisanje i kulturu zahvaljujući podršci Ministarstva za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske.
"Projekat će biti realizovan kroz serijal televizijskih i radio emisija koje će promovisati porodične vrijednosti, ali i ukazati na probleme se kojima se porodica susreće. Emisije će okupiti relevantne sagovornike koji će pružiti odgovor na problematiku iz ove oblasti, ali i prikazati konkretno kako žive porodice na našem području", rekla je novinarima direktor Centra za informisanje i kulturu opštine Kozarska Dubica Dijana Kondić. 

Ona je navela da će kroz projekat biti održano nekoliko sastanaka, te izrađen i letak namijenjen građanima koji promoviše značaj roditeljstva i zajednice kao osnove za stvaranje zdrave sredine i društva. 

"Porodica je osnovna ćelija društva, a u sistemu u kome imamo zdravu osnovnu ćeliju možemo se nadati zdravom i pravilnom funkcionisanju tog sistema", rekao je načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Miroslav Tica. 

Tica je dodao da lokalna i državna vlast moraju posebnu pažnju usmjeriti upravo na porodicu, a da opština Kozarska Dubica kroz niz konkretnih mjera stimulacije i podrške znatan dio budžetskih sredstava usmjerava na zaštitu i očuvanje porodice. 

O značaju porodice i aktivnostima koje se preduzimaju u cilju očuvanja porodice i porodičnih vrijednosti govorio je zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Dragan Jaćimović, te predstavnici zdravstvenih, obrazovnih i institucija socijalne zaštite opštine Kozarska Dubica, te učenici završnih razreda Srednjoškolskog centra "Nikola Tesla" u Kozarskoj Dubici. 

Tagovi: